be kind to your mind
0   /   100
Βιογραφικό

Ευφροσύνη Γουδή

Scroll Down
Ευφροσύνη Γουδή
Ευφροσύνη Γουδή

Η Ευφροσύνη Γουδή είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το γραφείο της βρίσκεται στις Σέρρες. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive and Behavioral Therapy – CBT) στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής της Θεσσαλονίκης για 3 συναπτά έτη. Η μεταπτυχιακή εκπαίδευση της έχει τίτλο « Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση & την Υγεία » την οποία και πραγματοποιεί στο Πανεπιστήμιο του Βόλου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο ΠΜΣ που προσφέρει πιστοποίηση τόσο από την Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), όσο και από την European Association for Counselling (EAC). Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. πρωτ. 3500/ 2018). Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια που αφορούν τόσο ζητήματα ενηλίκων όσο παιδιών και εφήβων και η επιμόρφωση της συνεχίζεται διαρκώς.

Θεραπευτική Προσέγγιση

Η προσέγγιση που ακολουθεί η ψυχολόγος είναι η Γνωσιακή - Συμπεριφορική. Πρόκειται για μία εστιασμένη στο πρόβλημα, επικεντρωμένη στο παρόν, συνεργατική και σχετικά βραχύχρονη μορφή ψυχοθεραπείας. Υιοθετεί την άποψη πως το τρίπτυχο Σκέψη - Συναίσθημα - Συμπεριφορά καθορίζει τη ζωή μας περισσότερο από ότι μπορούμε να αντιληφθούμε συνειδητά και ενστερνίζεται τη βασική αρχή πως ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουμε τα γεγονότα της ζωής μας, επηρεάζει πολύ το πως θα νιώσουμε και θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτά. Η ΓΣΘ στοχεύει στην αντικατάσταση των δυσλειτουργικών σκέψεων με εναλλακτικές, ρεαλιστικές σκέψεις, αλλά και στη συμπεριφορική αλλαγή που τόσο θέλει να δει το άτομο στη ζωή του. Ο θεραπευόμενος υιοθετεί έναν νέο, λειτουργικό τρόπο σκέψης για τα γεγονότα, και μαθαίνει να χρησιμοποιεί νέους τρόπους να συμπεριφέρεται και να αλληλεπιδρά με τους άλλους. Δουλεύει με «homeworks», προκειμένου να εξασκείται σε αυτόν το νέο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να τον υιοθετήσει για όλη του τη ζωή.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η ΓΣΘ αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση από τις πλέον ενδεδειγμένες και προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για τη διαχείριση προβλημάτων που σχετίζονται με μία μεγάλη γκάμα διαταραχών, όπως είναι το άγχος, τα προβλήματα διάθεσης, οι διατροφικές διαταραχές, το περιπλεγμένο πένθος, οι χρόνιες σωματικές παθήσεις, οι διαταραχές προσωπικότητας, οι ειδικές φοβίες και τα ζητήματα σχέσεων.

Εκπαίδευση - Κατάρτιση

2013 - 2017
Πτυχίο Ψυχολογίας | Πανεπιστήμιο Κρήτης
2018-2022
3ετής Εξειδίκευση στην Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία Ενηλίκων (CBT) | Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
2021
MSc «Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση & την Υγεία» | Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πανεπιστήμιο Βόλου
Πανεπιστήμιο Βόλου
bio logo 1 1
Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής

2019 - 2021

Η επαγγελματική της εμπειρία στο Κέντρο Κοινότητας Ηράκλειας ν. Σερρών και σε διάφορες σχολικές μονάδες της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Σερρών αφορούσε την παροχή ατομικής ψυχολογικής υποστήριξης μέσω συμβουλευτικής παρέμβασης σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και σχεδιασμό/εφαρμογή παρεμβάσεων.

2017 - 2019

Οι υπηρεσίες της ως εθελόντρια - ψυχολόγος στον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. ν. Σερρών για 3 έτη αφορούσαν στην εκτέλεση ομάδων αυτοβελτίωσης και εξάσκησης κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα με ψυχώσεις και ψυχιατρικές διαταραχές. Επιπλέον, πραγματοποίησε θεραπευτικά προγράμματα σε ομάδες ατόμων τρίτης ηλικίας στα πλαίσια της πρόληψης του Alzheimer & των συγγενών διαταραχών.

Σεμινάρια

I.

Σεξουαλική Αγωγή (9 μήνες)

II.

Αυτοκτονικότητα & Αυτοκαταστροφική Συμπεριφορά

III.

Μιλώντας για την Απώλεια & το Πένθος

IV.

Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Γονέων

V.

Σχολική Ψυχολογία (9 μήνες)

VI.

Παιδική Κακοποίηση

VII.

Βιωματικό σεμινάριο για την Αποτελεσματική Διαχείριση του Στρες

Συνέδρια

Ι.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Κέντρο Διάδωσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

ΙΙ.

1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Θεσσαλονίκη

ΙΙΙ.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Μαράσλειο Διδασκαλείο, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Αθήνα

Μάθετε για τις υπηρεσίες

Όλες οι υπηρεσίες μπορούν να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ή online και σε συνεννόηση με την ψυχολόγο στις ημέρες και ώρες που σας βολεύει.  

Zeugous